Lemsterkade

De Fryske Marren (De Friese Meren) - Lemmer
Actueel aanbod

€ 415.000,- tot € 850.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
101 - 191m2
Inhoud
268 - 503m3
Aantal slaapkamer(s)
3

Over dit project

LEMSTERKADE

DE BOUW IS IN VOLLE GANG

Zie jij jezelf al wonen in een statig pakhuis aan het water? Droom jij van je eigen bootje aan de steiger? Het kan binnenkort in Lemmer. Op een unieke locatie net buiten het dorpscentrum realiseren we De Lemsterkade. Een bijzonder project met zo’n 130 woningen en appartementen. Ieder met een eigen verrassende knipoog naar de rijke historie van het gebied.

Eerlijk is eerlijk: het gebied aan de Zeedijk en de Polle in Lemmer verdient op dit moment niet de schoonheidsprijs. Dit plan vraagt om een gezonde portie verbeeldingskracht. Knijp je ogen tot spleetjes en kijk door je oogharen naar deze unieke locatie. Aan de waterkant doemen de contouren op van karakteristieke, stoere pakhuizen. De hoge gevels met de grote ramen weerspiegelen trots in het water. Mensen genieten op hun terras van de voorbijvarende bootjes of gooien zelf de trossen los. Kijk, dát is wonen aan De Lemsterkade.

HET PLAN
Het project beslaat twee bouwfases. In de eerste fase realiseren we 28 appartementen. In fase 2 komen zowel appartementen als woningen. En niet te vergeten: de parkeerplaatsen voor je auto en aanlegplekken voor je boot.

HISTORIE
De Lemsterkade is een plek met een roemrijke historie. Dit gebied staat nog steeds bekend als De Houtmolen, naar de windmolenzagerij – later stoomhoutzagerij – die er ooit stond. In 1935 kocht palletfabrikant Halberstma uit Grou de locatie. Inmiddels staat het vroegere fabrieksgebouw er al weer een aantal jaar vervallen bij.

Gelukkig hebben we de foto’s nog uit de tijd dat De Houtmolen een bruisende plek was waar vele inwoners hun steentje bijdroegen aan de florerende economie van Lemmer. Deze foto’s vormen een mooie inspiratiebron voor het ontwerp van onze woningen en appartementen. Het resultaat is een karakteristiek plan met een authentieke, industriële uitstraling. Een ode aan De Houtmolen.

LEMMER
Wie Lemmer zegt, zegt water. Gelegen aan het IJsselmeer leven de inwoners van Lemmer sinds jaar en dag in goede harmonie met het water. Het Ir. D.F. Woudagemaal is daarbij onmisbaar. Dit gemaal uit 1920 is het grootste stoomgemaal ter wereld dat af en toe z’n nut nog bewijst en zorgt dat men in Friesland droge voeten houdt. Het Woudagemaal is onderdeel van ons Unesco Werelderfgoed.

De vele terrasjes aan het water in het gezellige centrum zijn kenmerkend voor Lemmer. Evenals de reuring op het strand, waar badgasten en windsurfers volop genieten van de golven. Het strand van Lemmer is één van de vele hotspots in de zomer, waar je geniet van een adembenemend uitzicht over het IJsselmeer.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Lemsterkade
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
2 van 28 beschikbaar
Prijs
€ 415.000,- tot € 850.000,-
Type woningen
Appartement, Geschakeld

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Voorz. binnen 1 Km.
(Jacht) haven, Supermarkt, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio De Fryske Marren (De Friese Meren).

Aanmelden