Lokaal nieuws maandag 27 augustus 2018

'Het kan echt anders, ook in de financiele wereld'

Deel 1: Kosten voor advies en bemiddeling

Bij het afsluiten van een hypotheek betaal je bij iedere bank en tussenpersoon kosten voor advies en bemiddeling. Als klant heb je weinig zicht op deze kosten en neem je maar aan dat het wel zal kloppen. Toch vraagt de ene bank/ tussenpersoon veel meer dan de ander. Dit verschil kan zomaar oplopen tot wel € 1.000 of nog meer! Een bedrag waar je toch ook leuke andere dingen mee kunt doen…..

Waarom zijn de onderlinge verschillen dan zo groot? Eén ding is zeker: het advies wordt niet beter wanneer je als klant meer betaalt. Vaak zijn achterliggende kosten het argument: kantoor, personeel, opleidingseisen etc.

Mijn tarief is gebaseerd op het aantal uren dat ik gemiddeld werk aan een dossier. Een starter op de woningmarkt bijvoorbeeld heeft geen 'woningverleden' en om die reden ook minder keuzemogelijkheden. In de basis is een starter daarom simpeler in de advisering dan bijvoorbeeld een klant die wel een koopwoning heeft en naar een andere koopwoning wil.

Mijn tarieven varieren van € 1.750 tot € 1.950 (afhankelijk van het type klant en dus het aantal te verwachten 'werkuren') voor advies en bemiddeling. Dit is een zogenaamd all-in tarief:

- Géén opslagen voor bijkomende verzekeringen zoals bijvoorbeeld een overlijdensverzekering. 

- Géén maandelijkse extra kosten voor een abonnement.

- Wel een opslag van € 150 wanneer je ondernemer bent.

Daarom: kijk en vergelijk! Het kan je veel opleveren. Nieuwsgierig naar mijn tarieven? www.gjhfinancieeladvies.nl

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio De Fryske Marren (De Friese Meren).

Aanmelden